HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

Trópusi Vihar

2008.09.28. 18:07 :: mozinauta

A mostani moziünnepre betervezett filmek közül a Trópusi Vihart vártam a legjobban. Erről olvastam jó kritikákat, és egy jó röhögéssel legjobb lezárni az ünnepet. Ez szerencsére maradéktalanul meg is volt. A film az, amire számítottok: 107 percnyi hülyülés. Én már akkor behugyoztam, mikor még csak a fake trailereket adták az elején. Maga az ötlet is nagyon jó volt szerintem.

A történet annyi, hogy minden idők legdrágább háborús filmjét akarják leforgatni, de a színészek közül senki se veszi komolyan az egészet, ezért bedobják őket dzsungel közepére. Eleinte, azt hiszik, hogy minden rendben megy, és a filmet forgatják, de lassacskán rá kell döbbeniük, hogy tévedtek.
A színészek...hát igen a színészek. A casting szerintem annyi volt, hogy kiválasztották hollywood legnagyobb (jó értelemben vett) barmait, és kitaláltak nekik egy sztorit. Nekem bejött. Szívem szerint mindegyiknek adnék egy Oscart. Najó, annyira azért nem voltak jók (meg persze ottvan még Heath Ledger). De Tom Cruiseban most kellemesen csalódtam. Nagyon jól adta, a túlpénzelt hollywoody hülyét. Van a filmben pár eröltetett poén, de szerencsére nem túl sok. A sok filmes utalás nekem külön jó volt, mert jobban érti az ember a viccet, ha egy olyan filmen röhögnek amit már látott.

"Never go full retard. You don't buy that? Ask Sean Penn, 2001, "I Am Sam." Remember? Went full retard, went home empty handed..."

Néhány párbeszéd olyan volt, hogy szerintem tuti beszívva írták. Ennyi baromságot nem lehet kitalálni:) Ezt a filmet azért csinálták, hogy végigröhögjék a forgatást, és bemutassanak hollywoodnak. Ha szeretitek a benne szereplő színészeket, mindenképpen nézzétek meg. Összehoztak egy jó kis akcióvígjátékot.

Na számomra ezzel a filmmel véget ért a Moziünnep. Most, nem akartam túlzásba vinni, ezért csak négy filmet nézet. Jövőre minimum 5 lesz:) Többi moziünnepes írás: Wall-e, Hellboy 2 és Star Wars.

4 komment

Címkék: vélemény film mozi vihar trópusi moziünnep

Star Wars: A klónok háborúja

2008.09.27. 22:07 :: mozinauta

Azt tudni kell rólam, hogy én egy nagy Star Wars rajongó vagyok. Az első 6 SW-t imádom(azért a Klónok támadása kicsit gyengébb a többinél). Szerintem maga az ötlet, hogy a Csillagok Háborúját animációba ültessék rossz. Az animáció komolytalanná teszi a filmet. Főleg, ha olyan, mint a klónok háborújában. Jó, tudom, hogy nem az élethűségre törekedtek, hanem kiválasztottak egy stílust és azzal csinálták az egészet, de ez nekem nem jött be. Néhány karakter egyszerűn förtelmes(Palpatin). Számomra már itt elvesztette a hitelességét.

Na mindegy. Gondoltam ettől még lehet jó. Elkezdődött...Lucasfilm Ltd.(ok).....Előjön a Star Wars: A klónok háborúja felirat és elmegy, de nem húzza maga után a szokásos sárga történet előzményt. Nem, helyette egy lelkes sportriporter mondja el a szöveget. Miért? Voltak emberek akik csak a SW alatt olvastak. Azoknak mostmár csak a stáblista marad. Najó még eztis elnéztem, mert részben gyerekeknek is szánták a filmet, akik még nem tudnak, vagy nem akarnak olvasni. De aztán jöttek a kisebb dolgok, amik tényleg lerombolták azt a képzetet, hogy új Star Wars eposzt láthatunk. Kezdjük ott, hogy Anakint nem egyszer mesternek szólítják. Nem úgy volt a Sithek bosszújában, hogy Anakin tanácstag lehet, de mester nem?  Ez egy olyan tipikus "vaddafak" jelenet ami az egész filmre jellemző. Ráadásul a klónok háborúja a 2. és 3. epizód között játszódik. Nameg van Ahsoka, Anakin új padawanja. Én 10 és 15 év közé tenném a korát, erre mindenki azzal jön, hogy túl fiatal, hogy padawan legyen.  Anakinnak 9 évesen nem akarták engedni, hogy tanítvány legyen, mert hogy túl öreg. Akkor most mivan? Oké, lehet, hogy arra gondoltak, hogy fiatal az éles bevetésre. Mérnem aztmondják?
Emlékeztek a híres mondatra? Arra ami mára szállóigévé vált, arra ami mindenkinek eszébe jut, ha azt hallja Csillagok Háborúja. Na azt itt egyszer se mondják. Egyetlen egy jedi se mondja a másiknak, hogy: "Az erő legyen veled" másfél óra alatt. Kiábrándító. Jabba népes családját meg inkább hagyjuk. Amerikában az eredeti színészek közül szinte senki se kölcsönzi a hangját a karakterének. Ezt mi szerencsére megusztuk, mert az itthoni szinkronhangok voltak olyan kedvesek, és emeltek egy kicsit az alkotás szintjén. És a végére hagytam a legrosszabat. Ami nélkül nem lehet Star Wars a Star Wars, ez pedig John Williams zenéje, vagyis annak hiánya. A klónok háborújának zenéjét nem Williams írta, és ez meg is látszik vagy hallatszik. Ahogy tetszik. Szóval megy nagyban a droid írtás és megszólal nagyzenekarral kísért rock, vagy nemistudom mi volt. Egyáltalán nem volt hangulata. Ja és most jutnak eszmbe a droidok. Azok mióta szoktak beszélgetni? Mert most csinálták, és poénkodtak is. Hát igen, az eröltetett poénok is végigkísérték a filmet.

Összegezve: ez a film kihagyta az összes megszokott SW szokást, és ez jócskán csökkentette az élvezeti faktort, mivel ezek jó szokások voltak. Időnként túl gyerekes. Egy sima filmként elmenne, de így, hogy van mellette 6 olyan ami felállított egy mércét és azt még meg sem közelítette, így nem túl jó. Az a baj, hogy elvárásaink vannak. Dehát ilyen az élet. A Star Wars filmekből megszokott eposzi elemekből ez semmit se vonultat fel, hanem csak az akcióra alapoz. Én aztmondom, hogy nem kellett volna megcsinálni. De mégsem bántam meg, hogy megnéztem, egyszer nézésre jó. Sokszor fogtam a fejemet, de ez csak az én véleményem, szóval nem kell megkövezni.

(Wall-e,Hellboy 2)

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény a star wars moziünnep háborúja klónok

Hellboy 2 - Az aranyhadsereg

2008.09.27. 13:17 :: mozinauta

Na tegnap megvolt a Hellboy 2 is. Az alaptörténet annyi, hogy van egy király, aki az emberek pusztító hadjáratának megfékezésére épített egy aranyhadsereget. A legyőzhetetlen sereg megállíthatatlanul tör előre, és csak pusztulást hagy maga után. A király észreveszi, hogy ennek nem lesz jó vége - az emberek meg már úgyis feladták - ezért egyezséget kötnek. A szörnyeké az erdő, az embereké pedig minden ami nem erdő. Az aranyhadsereget, meg mélyen elzárták. A király embergyűlölő fia viszont nem támogatja a kiegyezést, ezért elhagyja a népét. Jó pár évvel később viszont visszatér, hogy kiszabadítsa a sereget, és elpusztítsa az emberiséget. Itt jön a képbe Helloy…

Mikor megtudtam, hogy új Hellboy film lesz, igazából örültem neki. Az első részt szerettem, és a karakter is elbír egy folytatást, szóval miért ne. Guillermo rendezésében simán. Ja és persze Etyeken forgatták, szóval kihagyhatatlan.

A film, az első részhez képest kicsit családiasabb. Magyarul több benne a vicc, a nem túl pörgős jelenet, és persze a szerelem. Még Abe is szerelmes lesz. A kék barátunk most sokkal fontosabb szereplő, mint az előző filmben. Én ennek azért örülök, mert Abet jobban szeretem Hellboynál:) Na meg Hellboy most ő is kicsit visszafogottabb, nyilván azért, mert Liz nem nagyon engedi, hogy kibontakozzon. A csapathoz csatlakozik még Johann Krauss is, akit a kormány küldd Hellboyékra. Nagy fazon, sokat hozzátett a filmhez.
Del Toro és a maszkmester megint kapnak egy-egy ötöst. A több tucat új lény egy utánozhatatlan hangulatot adott a filmnek. Mondjuk ezt már megszoktuk Guillermotól. Krauss megvalósítása is elképesztő. Persze csak akkor, ha kiszabadul a búvárruhájából.(Krass halmazállapota: gáz)

„I'm not a baby. I'm a tumor.”

Van egy jelenet, amikor Piros és Abe leülnek, söröznek, és szerelmes számokat hallgatnak. Na ez a jelenet jellemző az egész filmre: a szerelmi ügyek végig ott vannak a háttérben, a két főszereplő az élet dolgairól beszélget, Abe kicsit többet enged meg magának, mint eddig; azt se felejtsük el, hogy különleges lényekről van szó, és persze ez a jelenet sem azzal végződik, hogy mindketten elmennek aludni. Nekem tetszett. Guillermo azt nyilatkozta, hogy csinálnak egy harmadikat is. A film ¾-nél el is hintetteket egy dolgot, amiről szólhat a következő Hellboy kaland.

(Wall-e írás erre)

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film mozi 2 moziünnep hellboy

Wall-e

2008.09.26. 19:21 :: mozinauta

Tegnap elkezdődött a várva várt Moziünnep! Én nem voltam rest, és ki is használtam. Az első film a Wall-e volt. Nyáron kihagytam, meg is bántam, de most új esélyt kaptam. Még 3 filmet terveztem be: Hellboy 2, Star Wars, Trópusi Vihar. Ezekről is írni fogok amint megnéztem őket.

Szóval a Wall-e. Mikor megláttam az első előzetest, a legeslegeslőt, amiben a készítők tervezgetnek, azt gondoltam, hogy itt az első Pixar film amit én nem fogok szeretni. Nem a trailer nem tetszett, hanem maga az ötlet. Nem tudtam elképzelni egy animált, magányos robotot. Aztán egyre több kép, trailer, poszter jött a filmből, és lassan észrevettem, hogy tévedtem. Dióhéjban annyi a történet, hogy az emberiség annyi szemetet halmozott fel a Földön, hogy az lakhatatlanná vált. A Wall-e (Waste Allocation Lift Loader, Earth-Class) robotoknak az a feladata, hogy ezt a szemetet eltakarítsák. De 700 év az hosszú idő, ( ennyi idő alatt sem tudnak elkészülni a munkával) és a robotokat nem úgy tervezték, hogy mindent kibírjanak, így szépen lassan mindegyik kikapcsol. Az, hogy az emberek elmentek a Földről, az nem azt jelentette, hogy meg is feledkeztek róla. Időnként egy EVE (Extra-terrestrial Vegetation Evaluator) robotot küldenek a kék bolygóra, ami megnézi, hogy van-e esély a hazatérésre. EVE találkozik Wall-e-val és felpörögnek az események...

A film eleje, míg Wall-e egyedül van a Földön, sokak számára elég unalmas lehet, viszont nekem a kedvenc részeim egyike. Ahogy összegyűjt minden kacatot, és hazaviszi; ahogy filmet néz esténként. És persze a kihagyhatatlan csótány haverja. Az, hogy a filmben alig beszéltek, engem nem zavart. Sőt. Egy beszélő Wall-eval, vagy Evevel szerintem egyáltalán nem lett volna jó. Ez azért is lehet, mert az animátorok a karakterek mozgásával, "mimikájával" mindent el tudtak mondoni amit akartak. Wall-eról néha Spongyabob jutott eszembe:) Jó, nem a legjobb hasonlat, de néhány mozdulata meg arckifejezése teljesen olyan volt. A filmbéli emberekről csak annyit tudok mondani, hogy viccesek. Az előzetesből kiderül, hogy vannak benne emberek is, szóval nem spoiler. Meg amúgy is, szerintem mindenki látta már rajtam kívül.

"I didn't know we had a pool!"

Nekem van egy olyan szokásom, hogy a jó filmek után 5-10 percig nem beszélek senkivel. Emésztem a látottakat, és ha kész vagyok elmondom mit gondolok róla. A Wall-enál nem így történt. A stáblista alatt simán megbeszéltem a haverommal a filmet. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem tetszett! Éppen az ellenkezőjét. Csak ez egy Pixar film volt. Könnyen emészthető, és egy hosszú nap után nagyon jól esik. Jó szórakozás sok nevetéssel.
Negatívumokat is mondhatnék, de nincs kedvem. Én nagyon szerettem ezt a filmet és másoknak is ajánlom!

1 komment

Címkék: vélemény film mozi wall e

Poszter of Solace

2008.09.25. 15:44 :: mozinauta

El se hiszem, de végre itt az új Quantum of Solace poszter. A kép ugyanaz, mint a múltkor bemutatott filmzene borítón, de ez legalább elég nagy.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi of poszter solace quantum

Szívás

2008.09.23. 22:27 :: mozinauta

Lehet, páran már észrevettétek, hogy az imádott videómegosztóm letörölte az eddig feltöltött összes HD előzetest. Ez szarügy. Beletelhet pár napba, mire jó megoldást találok a problémára. Addig is igyekszem tartani a frontot poszterekkel, meg képekkel, vagy egy időre újra visszatérek a régi megosztóhoz. De ne aggódjatok, azon leszek, hogy minél hamarabb visszakapjátok az összes HD trailert.

Szólj hozzá!

Címkék: mozinauta

Phoenix, Paltrow, Shaw

2008.09.23. 18:58 :: mozinauta

Egy romantikus dráma, amit Cannesben Arany Pálmára jelöltek. Az előzetes szerintem nem lett túl jó, viszont abból nem lehet megítélni, hogy a film milyen lesz. Valamiért csak jelölték. Poszter azért ittvan.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi poszter two lovers

Quantum of Soundtrack

2008.09.23. 14:35 :: mozinauta

Az MI6 honlap megosztotta velünk a következő (22.) Bond film zenéjének borítóját. Elvileg a kép a film vége környékéről való. Az album külföldön október 28-án jelenik meg. 

Szólj hozzá!

Címkék: zene film mozi of solace quantum

süti beállítások módosítása