HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

Transformers 3 logo

2010.10.30. 22:32 :: mozinauta

A harmadik és elvileg egyben utolsó Michael Bay-féle Transformers Dark of the Moon címmel kerül a mozikba jövő július elsején. A második iszonyatos bukta volt (nem anyagilag, hanem minőségileg), ezért a várós jelzőt még nem kapja meg. Shia azt mondta, hogy tanultak a hibáikból, és én még reménykedem, hogy valami szépet hoznak majd össze.


Szólj hozzá!

Címkék: film mozi the dark of logo transformers moon

Az Őrzők legendája

2010.10.28. 23:19 :: mozinauta

Mese. Ha egyszavas véleményt kéne írnom, ez lenne a legmegfelelőbb. És mikor azt írom, mese, nem arra gondolok, hogy animációs vagy hogy regényből készült, hanem arra, hogy minden megvan benne, ami a műfajnak jó és rossz tulajdonsága.

Ha lehet, kezdem a hibákkal, hogy a végén vidám emlékeim maradjanak Zack Snyder első gyerekeknek készült filmjéről. Ha valaki ismeri a rendező munkásságát, tudja, hogy nem az esti meséiről ismerjük. Sőt, az amerikai rendszerben ez az első mozija, ami nem R besorolást kapott. (az R az itteni 16 és 18+ között helyezkedik el) Ez érződik is, mert egy-egy bagolyirtás alatt csak a vér volt az ami hiányzott a vászonról. Öldöklés meg kaszabolás volt, de végtagok már nem repkedtek. Most, hogy így belegondolok...Zack forgatott a gyerekeknek egy 300-at. A folyamatos hullámzás a gyerekesség és az erőszak között végül ahhoz vezetett, hogy egyiket se tudtam igazán élvezni.
Mégsem ez a legnagyobb gond az Őrzők legendájával. Inkább a sztori és a karakterek kidolgozottságának teljes hiánya. Ebben a tekintetben kicsit az Avatarra hajaz. Egy ismerős történetet (itt: álmodozó senki elegendő kitartással megtalálja a végzetét) új környezetbe helyez és nyálcsorgatós 3D-ben prezentálja. De! igazából semmi újat nem mutat. Itt is megkapjuk a szokásos sablonokat: a feddhetetlen hőst, az irigy testvért, az ártatlan áldozatot, az eredendően gonoszt stb... Nincs átmenet, csak fekete és fehér. Zavaró, mert nincs igazi, megalapozott, érezhető konfliktus, ezáltal nincs dráma. Erre persze lehet mondani, hogy egy harcosbaglyos filmtől ne várjak "What's in the box?"-ot, és talán igazatok is lehet, de látta rajtam kívül valaki a Toy Story 3-at? Az, hogy mesét csinál az ember, nem menti fel az érzelmek közvetítése alól. Sőt, a megfelelően kidolgozott, elegendő lélekkel bíró mesék tovább fennmaradnak, mint az összecsapott neterheljüktúlagyereket munkák.
A legérdekesebb negatívum még hátravan. Ha valakiben esetleg felmerülne a kérdés, hogy egy hiba hogyan lehet érdekes annak azt írnám: úgy, hogy még sose tapasztaltam ilyet a moziban(vagy csak nem emlékszem). Túl sok volt a párbeszéd. Körülbelül a film felénél kezdtem azt érezni, hogy 1 perc nem telt el úgy, hogy valaki befogná a száját. Megállás nélkül darálják a hülyeséget. Még akkor is beszélnek, ha nincs rá különösebb okuk. Pedig Snyder egy vizuális rendező. Ha akarná szimplán képekben is el tudná mesélni a történetet - párszor azért vannak pillanatai -, de itt mégis az állandó rizsa mellett maradt. Lehet, hogy a forgatókönyv a ludas. 

A sok fájdalmas pont mellett, viszont nem bántam meg, hogy beültem erre az útra. Zack Snyder legerősebb fegyvere a látvány. A korábbi filmjeihez hasonlóan most is rengeteget lassít és kifejezetten nagy figyelmet fordít a túlstilizált hátterekre. Mint tudjuk, a 3D szemüveg elég kényelmetlen, de engem nem az zavart, az volt a baj, hogy nem tudtam hova nézzek. Vagy az elképesztően részletes baglyokat nézem, vagy a festői helyszíneket. A nagy szemkapkodásban még pislogni is elfelejtettem. Most már ez lesz a minimum amit egy 3D-s filmtől elvárok. Ha már muszáj mindent 3D-ben csinálni.

Az a néhány jó ötlet (pl. holdkór) és a filmből áradó ártatlanság nem engedi, hogy letiporjam, de nem is akarnám. Gyerekeknek kiváló szórakozás, a kicsit idősebbeknek pedig látványorgia. A sok hiányosság és kihagyott lehetőség ellenére az a bő másfél óra megérte. Ja, és egy percig se leplezték, hogy folyt. köv. 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film mozi az legendája őrzők

Never Say Never előzetes

2010.10.28. 20:44 :: mozinauta

Így lehet minimális erőfeszítéssel iszonyatos bevételre szert tenni. Egyáltalán nem való a mozikba, végképp nem 3D-ben, de a stúdió tudja, hogy a sipítozó kislányok úgyis beülnek rá. Meg az idióta szülők akik Bieber feverben szenvednek. Én azért se kapom fel a vizet. Ez a 11 évesek Jackass 3D-je.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer never say

Harmadik Batman, azaz

2010.10.27. 22:05 :: mozinauta

 The Dark Knight Rises. Elvileg Nolan mondta, szóval hivatalos. Bemutató 2012. július 20. Tehát sajnos nem holnap és nem is holnapután.

UPDATE: Nem 3D!!

3 komment

Címkék: film mozi dark knight rises

Skyline -1

2010.10.25. 17:21 :: mozinauta

 Már a Skyline korai anyagainál kifejtettem aggodalmam, miszerint a hájp alatt annyira erőltetik majd a porszívó effektet, hogy még a film előtt megunjunk, és senki se lesz kíváncsi rá a vásznon. Nekem most jött el ez a pillanat. Köszönöm, talán majd az HBO-n ha unatkozom.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi poszter skyline

Unknown trailer

2010.10.22. 19:37 :: mozinauta

 Na ha egy ilyen filmnél fenn tudják tartani a feszültséget, és még a végét is rendesen kitalálják akkor élményben lesz részünk. Valamiért most mégis kételkedem. Csak én érzem így, vagy Frank Langella tényleg kezdi kisajátítani a "titkolózó mindentudó" szerepet?

1 komment

Címkék: film mozi trailer unknown

Verdák 2 teaser

2010.10.21. 17:38 :: mozinauta

 Hmm... Én hiszek a Pixarban.

1 komment

Címkék: film mozi verdák 2 pixar cars2

Scre4m előzetes

2010.10.19. 21:30 :: mozinauta

 2011-ben jön Wes Craven negyedik Sikoly filmje. Ideje lenne bepótolnom az első hármat.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer 4 scream

süti beállítások módosítása