HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

83. Oscar

2011.02.28. 14:51 :: mozinauta

 Egyelőre csak az eredmények. Ha lesz komolyabb gondolatom az átadóval vagy a végkifejlettel kapcsolatban, jön a poszt. Addig is:

BEST PICTURE
The King's Speech

DIRECTING
Tom Hooper (The King's Speech)

ACTOR IN A LEADING ROLE
Colin Firth (The King's Speech)

ACTOR IN A SUPPORTING ROLE
Christian Bale (The Fighter)

ACTRESS IN A LEADING ROLE
Natalie Portman (Black Swan)

ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE
Melissa Leo (The Fighter)

ORIGINAL SCREENPLAY
David Seidler (The King's Speech)

ADAPTED SCREENPLAY
Aaron Sorkin (The Social Network)

ANIMATED FEATURE
Toy Story 3 (Lee Unkrich)

FOREIGN LANGUAGE FILM
In a Better World

CINEMATOGRAPHY
Inception (Wally Pfister)

ORIGINAL SCORE
The Social Network (Trent Reznor, Atticus Ross)

ART DIRECTION
Alice in Wonderland (Robert Stromberg, Karen O'Hara)

COSTUME DESIGN
Alice in Wonderland (Colleen Atwood)

FILM EDITING
The Social Network (Angus Well, Kirk Baxter)

VISUAL EFFECTS
Inception (Paul Franklin, Chris Corbould, Andrew Lockley, Peter Bebb)

DOCUMENTARY FEATURE
Inside Job (Charles Ferguson, Audrey Marrs)

MAKEUP
The Wolfman (Rick Baker, Dave Elsey)

ORIGINAL SONG
Toy Story 3 (Randy Newman - We Belong Together)

SOUND MIXING
Inception (Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo, Ed Novick)

SOUND EDITING
Inception (Richard King)

ANIMATED SHORT
The Lost Thing (Shaun Tan, Andrew Ruhemann)

DOCUMENTARY SHORT SUBJECT
Strangers No More (Karen Goodman, Kirk Simon)

LIVE ACTION SHORT
God of Love (Luke Matheny)

 

Lista jelöltekkel együtt.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi oscar 83.

A félszemű (True Grit)

2011.02.26. 21:30 :: mozinauta

 Elszoktam a western műfajtól. Ez nem is csoda, hiszen (ha jól tudom) az utolsó komolyabb próbálkozás 2007-ben került a mozikba Börtönvonat Yumába címmel. Akkor valahogy nem kaptak újra erőre a nyugaton lovaglós filmek. Most a Coen fivérek Félszeműje, és a hozzátartozó 10 Oscar jelölés kapcsán ismét western reneszánszról beszélnek. Ezzel kapcsolatban vannak kételyeim - de akár feltámad a műfaj, akár nem, az a film érdemein kicsit sem változtat.

A fentebb említett westernböjt miatt a kelleténél valamivel magasabb pulzusszámmal ültem be a moziba. Meggondolatlan hozzáállásom azonban esélyt adott a filmnek, hogy bizonyítson. Míg azon gondolkoztam, miért is kezdődik ilyen lassan a dolog, és mikor indul a hajsza Tom Chaney után, képet kaptam Mattie Ross (Hailee Steinfeld), valamint Rooster Cogburn (Jeff Bridges) személyiségének lényegéről és a mozi alaphangulatáról. Mire észbe kaptam, úgy beszippantott a film, hogy ki se tudtak volna robbantani a székemből (pedig ekkor Matt Damon még színen se volt). Köszönhető ez a felejthetetlen zene, a galériába illő képi világ, és az egytől-egyik kiváló színészi játék egyvelegének.
Azt azonban nem mondanám, hogy maradéktalanul élveztem a filmet. Imádtam a zenét, most is azt hallgatom, viszont a hangkeverésnél néhol túlzott lelkesedés mutatkozott. Ha együtt mozgok a sztorival, nincs szükség arra, hogy minden  komolyabb fordulatnál szétrepesszék a dobhártyámat.  Ez azért is volt a szokásosnál zavaróbb, mert az utolsó Coen film amit láttam a Nem vénnek való vidék volt, amiben gyakorlatilag zene nélkül mesélték el a történetet. Persze csak kötekedek, mert igazából nem tudom hol megfogni a filmet.

A központ és egyben erősség nem más, mint a főszereplő trió. Három meglehetősen különböző karakter, ugyanazzal a céllal, de más indítékkal. Merésznek fog hatni a hasonlat, de helyenként a Jégkorszak jutott eszembe. Más a műfaj, más a kor, más a téma, de a lényeg ugyanaz: a feladat érdekében összedolgozni. A Félszemű szerencsére nem erre a régi tanulságra van kihegyezve. Azonban a karakterek összeférhetetlensége a forrása majdnem minden poénnak, konfliktusnak és drámának. A bosszúszomjas macsak kislány, a büszke, mégis eredménytelen ranger és az iszákos fejvadász története a külsőségek (lásd: zene, operatőri munka) nélkül is elvitte volna hátán a filmet. De egy olyan művel van dolgunk, amiben minden apró részletre figyelnek, hogy nekünk nézőknek ne legyen más dolgunk, mint élvezni a látottakat.
Ami az ellenpontot illeti, különösen ügyes húzás volt a Tom Chaney körüli mítoszteremtés, ami egy meglehetősen érdekes felfedezéshez vezet a film háromnegyedénél. Spoilermentes kritikában ennél többet nem engedek meg magamnak, így akit érdekel a dolog, de még nem látta a filmet, az sürgősen váltson jegyet rá.

Eleinte emésztgetnem kellett a látottakat, de minél többet gondolkozom rajta, annál inkább látni akarom még egyszer. A kaland nem nagyszabású, viszont emlékezetes. A karakterek nem hősök, pusztán emberek. A film pedig igazi mestermű. Egyszerre mutatja be a vadnyugat kegyetlen és barátságos oldalát, közben pedig egy percre se veszti el a kettő közötti egyensúlyt.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film mozi true grit

Buzz és Woody visszatér

2011.02.25. 17:24 :: mozinauta

 A Pixar jó szokása, hogy minden filmjük előtt levetítenek egy rövided. Nem ihatót, nézhetőt. A Verdák 2 előtt (amit a stúdió legnagyobb rajongói is mérsékelt lelkesedéssel várnak) betekintést nyerhetünk Woodyék új életébe. Ha nem tudod, mit takar az új élet, sürgősen szerezd be a Toy Story harmadik részét. Szóval, eme hatperces kalandból 2 képet nyilvánosságra hoztak. Íme:

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi story toy pixar cars 2

Vonulnak a Másnaposok

2011.02.25. 14:17 :: mozinauta

A második rész bejelentésekor tipikus reakció: muszáj ezt is elb*szni?! De mostmár kezdek megbarátkozni a gondolattal. Sőt, mikor is van a premier?

1 komment

Címkék: film mozi trailer hangover2

A madárevő

2011.02.24. 18:56 :: mozinauta

 Poénlelövős Paul előzetes. Kicsit bánom, hogy megnéztem. De ha mostantól a premier napjáig verem a fejem a falba lehet elfelejtem a látottakat, és ismét élvezni tudom a moziban.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer paul

Félperces TF3

2011.02.21. 17:29 :: mozinauta

 Néhány új képkocka és egy komolynak szánt duma - ennyivel több a friss Transformers 3 reklám a Super Bowl spotnál.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi transformers dark of the moon

Transzvesztita Batman és a téves tények

2011.02.19. 13:03 :: mozinauta

Sok másik mellett, ez a blog is részben azért született, hogy a sok pletyka, megtévesztés, kamu mélyéről kihalássza az értelmes, megbízható információkat és közölje veletek. Az utóbbi pár évben igyekeztem tisztességes formában átadni a vászon jelenét és jövőjét. De mi lett volna, ha egyáltalán nem törődöm a hitelességgel? Ha minden útszéli tévhitet posztolok? Hát a TV2 Mokkája megadta a választ erre a szörnyűséges képzetre. Reggeli műsorukba behívtak egy inkompetens "filmszakértőt" és együtt elemezték az összes Batmannel kapcsolatos tévhitet. Mindezt úgy, hogy magabiztosan tényként kezelték  azokat. Az állítólagos előzetesről nem is beszélve.


eredeti poszt:
comment:com

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi mokka batman agyf*sz

Új Thor előzetes

2011.02.18. 18:01 :: mozinauta

 Hogyismondjam...

1 komment

Címkék: film mozi trailer thor