HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

Messze van még július

2010.05.08. 20:42 :: mozinauta

Akik várják Chris Nolan Inceptionjét, értékelni fogják ezt a posztot. Új poszter és előzetes egyszerre. Csak hogy szépeket álmodjatok.

1 komment

Címkék: film mozi trailer poszter inception

Vasember 2

2010.05.07. 22:05 :: mozinauta

Mielőtt leírnám a véleményem a Vasember kettőről, előbb vegyük át, hogy is volt az első. Már többször írtam, hogy szeretem a filmet, de mégis úgy érzem, hogy kissé túlértékelt. Egy tipikus szuperhős eredetfilm volt, amiből láttunk már kismilliót. Ugyanazokból az építőelemekből és kötelező fordulatokból állt, mint az elődei(Marvel, DC mozik). Ami viszont érdekessé tette, az a színészi játék és a stílus volt. Igazából nem tudom hibáztatni a fejeseket, hogy biztosra mentek. Ha benéznek valamit, a stúdió egyből elsüllyesztette volna a projektet.

A második részekben az a jó, hogy a készítők sokkal nagyobb szabadságot kapnak. Még akkor is, ha nem akarják. Nincs sablon sztori, amiben csak a helyszíneket és neveket kell átírni, a karaktereket is ismerjük és egy főellenséget is leöltünk már. Ezért is nehezebb összerakni a folytatásokat. Még szerencse, hogy Favreau-éknak sikerült.
A film erőssége szerencsére nem az eszetlen akció. Sőt, olyan érzésem van, mintha az akció lenne a leggyengébb. Lássuk be, egy hollywoodi mókás szuperhős blockbusterről van szó. A költségvetés megvan a nagy akciójelenetekhez, viszont tudjuk, hogy nem fogják megsiratni a közönséget, így a nagy bunyóknak nincs igazán tétjük, ezáltal a hatás is könnyen elmaradhat. Volt egy jelenet, amiben Tony-t kb. 20 robot üldözte(robbanások meg minden), én meg azt vártam, mikor érnek már földet. Nem túlzottan préselt a székembe, mert tudtam, hogy Vasembernek nem eshet baja. Ennek ellenére azért volt pár percnyi élvezhető golyózápor.
A hangsúly most a karaktereken van. Az első részben bemutatott szereplők most meglehetősen sok konfliktusba kerülnek. Nem csak a rosszfiúkkal, hanem egymással is. Eme összetűzések jelentik a mozi mozgatórúgóját, és ettől érzem jobbnak az első résznél. Nem erőltetik az eyecandy-t, csak fogják a főhősöket és hihető emberekké teszik őket. Tonynak például sok megoldásra váró problémája van, a nyilvánosságnak mégis adja a gondtalan nagyképű szuperhőst. Mostmár ő is felkerül a dicsőségfalra Batman és Pókember mellé.
Az ellenségekre se lehet panasz. Mint tudjuk Sam Rockwell és Mickey Rourke igazán jó színészek és rendesen el is végzik a munkájukat. Két olyan gonoszt alakítanak, akik teljes mértékben beleillenek a Vasember univerzumba.
Ami talán zavaró lehet sokaknak, hogy a fő történet mellett volt egy szál, ami az Avengers filmet készítette elő. Ebbe most nem igazán akarnék belekötni, mert ha sikerül tisztességesen megcsinálni a Bosszú Angyalait, akkor ez egy okos felvezetés. Ha nem, akkor csak fölösleges töltelék.

Azt hiszem, ez a rész jobban meg fogja osztani a közönség véleményét, mint az első. Szerintem felülmúlja az előzőt, és ezt az önállóságának köszönheti. Ami jó volt az egyben azt megtartották plusz megtoldották néhány karakterfejlődéssel. A különlegessége abban rejlik, hogy a többiekkel ellentétben Tony nem titkolja kilétét, így a franchise egy eddig ismeretlen úton indult el. Az ilyet értékelni kell.

1 komment

Címkék: vélemény vasember 2

Négy nemzet, egy végzet

2010.05.06. 19:43 :: mozinauta

Párbajos, csuklyás Léghajlító poszter. Csak hogy papíron is nyomassák a 3D-t.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi utolsó poszter last airbender léghajéító

süti beállítások módosítása