HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

Beszélő kutya

2009.03.07. 17:26 :: mozinauta

Már kezdem érteni miről is fog szólni az UP. Carl összeszed annyi lufit, amennyit tud, ráköti a házára és elrepül. Véletlen magával visz egy gyereket, összehaverkodnak, aztán megjelenik egy másik aktív nyugdíjas aki valamiért nem szereti őket.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer up

Harry Trek: Wolverine

2009.03.06. 18:22 :: mozinauta

Már jó rég várunk új részletekre a Star Trekből és végre meg is kapjuk őket egy új előzetes formájában. Rozsomák villogtatja egy kicsit a karmait, és egyértelművé teszi Küklopsz szereplését a filmbe. Dumbledore meg megint végigdumálja az  egész előzetest.

2 komment

Címkék: potter film mozi trailer the star prince and blood harry half rozsomák wolverine trek

Watchmen

2009.03.05. 23:35 :: mozinauta

Sajnálom, ha csalódást okozok, de nem tudom figyelmen kívül hagyni a képregényt, mikor erről a filmről írok. Olvastam, rajongóvá váltam, és nem tudom, hogy egy külsősre hogy hatott a film. Ezért mint megszokhattátok, csak a saját véleményemet írom le.

A legnagyobb kérdés talán az, hogy tényleg megfilmesíthetelen-e a Watchmen. Nem találtam olyan helyet, ahol ne azt írták volna a képregényről, hogy lehetetlen vászonra vinni. Túl összetett, a karakterek nem elég sablonosak, vagy éppen az üzenete túl súlyos a popcorn mozizóknak. Én azt mondom, hogy bármit meg lehet filmesíteni, de nem biztos, hogy jó ötlet. Ez persze ebben az esetben nem igaz. Lehet belőle filmet csinálni, de annak jó hosszúnak kell lennie. Vajon mi a fontosabb, a széles vászon, vagy az 5 órás játékidő? A Watchmennél ezt igen nehéz eldönteni, mert nagyrészt látványfilm, de a rajongók minden részletet látni akarnak, erre viszont 3 óra nem elég. És ez volt a legnagyobb probléma a moziváltozattal. A köznépi fogyaszthatóság érdekében levágták a film felét és megváltoztatták a befejezést(erre még visszatérünk). A legjobb amit tehetünk, hogy hátradőlünk, és megvárjuk DVD-n a rendezői változatot.

A nagy pozitívum, amit már többé-kevésbé a film tényleges megnézése előtt is tudtunk, hogy Snyder amennyire tudott, hű maradt a képregény képi világához. Elég valószínűnek tartom, hogy valamelyik fanatikus rajongó kimásolja a képeket a filmből, ráteszi a képregény kockáira és ezzel megalkot valamiféle fotóregényt.(na majd ha lesz időm...) Ezt a "látnoki erejű rendező" baromságot szerintem felejtsétek el. Szép volt a Watchmen, meg a 300 is, de ez a szöveg már kicsit sok.

Az A kategriás túlpénzelt színészek mellőzése is jó húzás volt. Végre egy film ahol, nem a megszokott arcokat kellet bámulni. Külön öröm volt, hogy ebből a projectből kimaradt Christian Bale. Ne értsetek félre, szeretem Bale-t, de a jóból is megárt a sok.

A szövegek és a történetvezetés nagyjából megegyezett a képregénnyel. Itt-ott változtattak a szituációkon, vagy tömörítettek. Ezzekkel nem is volt baj, viszont a befejezés megváltoztatása elég rosszul hat az összképre. A lényeget talán megtartotta, de valahogy mégis rosszabb volt, mint Alan Moore verziója. Veszít az értékéből, a hihetetlenségéből és kevésbé rázza meg az embert.
Az talán a filmesek mellett szól, hogy az eredeti végkifejletet előidéző események csak mégtöbb szálat generáltak volna az amúgy is kusza történetben. Valószínűleg sokan nem értik miről beszélek most, és ezért elnézést is kérek, de ezzel ösztönözni akarlak titeket, hogy szerezzétek be a képregényt, és minimum 2x olvassátok el. Megéri.

Én azt mondom, üljetek be és ha a Bob Dylanes ráhangoló stáblista bejön, akkor biztosak lehettek benne, hogy rendkívüli 2 óra 45 perc előtt álltok.

"Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Dan." 

2 komment

Címkék: vélemény film mozi watchmen

Bale vs. Depp

2009.03.04. 22:54 :: mozinauta

Egy poszter + egy trailer, hogy ráhangoljanak az új gengszterfilmre. Egyelőre nem szartam össze magam, de azért elég nézős.

 

2 komment

Címkék: public film mozi trailer poszter enemies

Második Terminátor, mármint előzetes

2009.03.03. 14:43 :: mozinauta

Teaserrel együtt inkább harmadik, de ez most lényegtelen. Inkább nézzétek.(ugrás után új poszterek)

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi terminator salvation

süti beállítások módosítása