HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

2009 legjobbjai

2009.12.31. 18:05 :: mozinauta

Sajnos nem láttam minden filmet ebben az évben, de néztem eleget ahhoz, hogy összeállítsak egy szép kerek tízes listát. A Where The Wild Things Aret esélyesnek tartottam valamelyik helyre, de még nem láttam, így ha minden jól megy, az a 2010-es listán lesz rajta.

10. Fanboys
Ezért a helyezésért három film dúlt véres harcot. A Funny People és a The Hurt Locker hősiesen küzdöttek, bevetették minden erősségüket, de mégis a Fanboys került ki győztesen. Az ok pedig nagyon egyszerű: fanatikus Star Wars rajongókról szól, ezáltal van szíve a sztorinak és azonosulni tudok vele.

9. Moon
Sam Rockwell majdnem egyszemélyes kalandja nagy meglepetés volt számomra. Semmi túlhájpolás, semmi variálás. Egy vérbeli sci-fi egyenesen a Holdról. És még attól sem riad vissza, hogy kicsit elgondolkodtassa a nézőt.

8. Mary and Max
Egy gyurma film, ami naivnak és ártatlannak állítja be magát, mikor a legkegyetlenebb eseményekről és érzésekről mesél. A megvalósítás mesteri, és igen komoly nyomot hagy maga után. Elég nehezen emészthető, ezért nem túl gyakran újranézős.

7. Becstelen brigantyk
Szerintem nincs mit hozzáfűzni. Okos párbeszédek, nagy alakítások és Tarantino.

6. (500) Days of Summer
Ez az a romantikus film, ami átírja a műfaji szabályokat. A sok sablonos, nyálas, vacak között végre egy értékelhető darab. Van annyi mersz benne, hogy a valóságról szóljon. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

5. Avatar
Az utolsó pillanatban még befutott az Avatar, és egészen az ötödik helyig száguldott. Ezalatt a film alatt meg lehet feledkezni mindenről. Egyszerűen magába szippant, és nem enged el. Még a kisebb-nagyobb hibáit is megbocsátjuk, mert elrepít minket egy másik bolygóra.

4. Star Trek
J. J. Abrams jött, és mindenki számára emészhetővé tette a rég halottnak hitt űrszériát. Rajongóként elégedett vagyok vele, mert úgy frissített, hogy közben nem tett kárt az emlékekben. Akár még a folytatások is jöhetnek. Eleinte dobogósnak szántam, de eszembe jutott az a pár idióta jelenet.

3. Up
A Pixarról tudjuk, hogy ez a 10. mozijuk és még egyszer se hibáztak. Mindig változatosak tudnak maradni, és a lelkesedésükből se vesztenek. Az Up teljesen más, mint az eddigi mesék. Két különböző korosztálynak teljesen más élményt nyújt. A gyerekek végig kacaghatnak Kevinen és a beszélő kutyákon, a felnőttek pedig egy végtelenül megható történetet láthatnak, amiben több elem is rávilágít néhány társadalmi problémára. A nézők szinte eggyé válnak a karakterekkel. Újranézésnél pedig mindenki eldöntheti, hogy Russel vagy Carl szemével akarja-e átélni a kalandot.

2. Watchmen
A zseniális képregény zseniális vászonra festése. Zack Snyder szerencsére nem hülyéskedte el a dolgot, így megőrizte a hangulatot, a lényeget, és a karaktereket is. Még a látvány is kiemelkedő. A rövidebb mozis verzió sem utolsó, de a rajongók álmainak tényleges megvalósítása a rendezői változat.

1. District 9
Úgy jeleníti meg a idegenekkel való kapcsolatot, ahogy eddig még senki más. Egy kreatív ötletből született egy lebilincselő film. Ritka kincs az ilyen. Az idei erős science-fiction mezőnyből is magasan kiemelkedő. Igazából le se tudom írni, mekkora élmény volt. Itt a példa arra, hogy egy jó filmhez nem pénz, hanem tehetség kell.

3 komment

Címkék: film mozi 2009

Hosszú szőke haj

2009.12.31. 15:53 :: mozinauta

Egy kocka a Disney-féle Rapunzelből. Elvileg már nem concept art, hanem tényleges kép.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film kép mozi rapunzel

Inception trailer...ámuljatok

2009.12.28. 20:34 :: mozinauta

Váratlanul felkerült az Applere egy hihetetlen jó Inception előzetes. A sztori még nem teljesen tiszta, de nagyon úgy tűnik, hogy majd a moziba is törhetjük a fejünket. Ha minden igaz, jövő júliusban jön.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer inception

A 10 kaszás

2009.12.28. 15:27 :: mozinauta

10-es lista az évtized legnagyobb kasszasikereiről. Ezek nem a nemzetközi eredmények, csak az amerikaiak, de még így is érdekes a cikk. Katta képre.

1 komment

Címkék: film mozi

süti beállítások módosítása