HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

9

2009.11.21. 19:19 :: mozinauta

Elhihetitek, hogy legszívesebben azt írnám ide, hogy ez a film minden ígéretet betartott. Az előzetesek egy sötét, elgondolkodtató és látványos animációst sugalltak, de ebből csak az animáció sikerült. Tudom, az én hibám. Nem szabadott volna bedőlnöm a trailernek.

Shane Acker rendező a 2005-ös azonos című rövidfilmjét bővítette ki kb. 70 percre + stáblista. Erre lehet mondani, hogy szép munka, mert képes volt összeszedni még egy órát, vagy azt, hogy ha csak ennyire futja, akkor nincs értelme kibővíteni. És miért ilyen rövid a film? Mert nincs megállás. Miért nincs megállás? Mert a film siet. Egyszerűen nem ad magának időt a kibontakozásra. Nincs merengés a gyönyörűen megrajzolt romokon, vagy egy hosszú érdekfeszítő párbeszéd. Mindenki látótávolságon belül van, minden tárgy kézközelben, így véletlenül sincsenek fölöslegesnek tűnő, de rendkívül hasznos szünetek. Ha ezekre odafigyelnek, akkor megvan a minimum 90 perc és egy hibával kevesebb a listán.
Ha nem lenne ez a mozi, el se hinném, hogy ilyen szinten keveredhet a kreativitás és a sablonok használata. Amit Acker 4 éve megálmodott, az varázslatos, de nem elég egy egész estés filmhez. Így nem volt más választása, meg kellett toldani a történetet pár cselekményszállal. És itt jönnek a közhelyek. A robotok fellázadása, a félreértett professzor, és egyéb finomságok. Az eredeti rövid és néma. Szinte mindent a nézőre bíz, és ezért olyan lenyűgöző. Az új film, viszont beszél, de semmi érdekeset nem mond.
A legnagyobb gond maga 9. Ő lenne a főhős, de semmi olyat nem tesz, amiért hősnek tekinthetjük. Mindent elront, és mégis elvárja, hogy higgyenek neki és kövessék. Egy félresikerült karakter lett. A többiek pedig eléggé egysíkúak, de ennek okára magyarázatot kapunk, így nem tartozik a hibák közé.

A fentiekből úgy tűnhet, hogy utáltam a 9-t. Pedig nem. A hibái ellenére egy kifejezetten szórakoztató 70 perc volt. Le tudja kötni az embert. Néhol még a kellő hangulat is megvolt. Az a baj, hogy túl sok reményt fűztem a mozihoz. És biztos vagyok benne, hogyha Acker kicsit rutinosabb lenne, ez a film is bekerült volna a legnagyobbak közé. Talán majd a következő munkája. Szóval ha a szívből jövő 9 érdekel, akkor keressétek meg a rövidet, ha pedig egy hullákkal díszített mese kell, akkor itt a mozifilm. Jó volt, de sokkal jobb is lehetett volna.

1 komment

Címkék: vélemény film mozi 9

Percy Jackson and the...... előzetes

2009.11.19. 19:14 :: mozinauta

Jövőre dupláznak a görög istenek. Először a Clash of the Titansben csapnak össze, majd pedig a Percy Jackson and The Olympians: The Lightning Thief tinifilmben istenkednek. Vagyis fordítva. De mindegy. A lényeg, hogy az utóbbi előzetest kapott.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer the and jackson lightning thief percy olympians:

Francia poszterek

2009.11.18. 18:09 :: mozinauta

Az elkövetkezendő hónapokban nagy valószínűséggel ezek a poszterek fogják díszíteni a francia mozik falait. Nem mondanám, hogy le vagyok nyűgözve, de nem is számítana, mert nem nekem kell néznem őket.

1 komment

Címkék: film mozi avatar poszter wolfman

A Norton ikrek

2009.11.16. 18:13 :: mozinauta

Nagyjából egy éve jelent meg a Leaves of Grass posztere. Én azóta teljesen elfelejtettem, hogy ez készülődik. Mókásnak tűnik, de semmi maradandó.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer of leaves grass

süti beállítások módosítása