HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

Star Trek II: Khan haragja

2009.05.23. 18:18 :: mozinauta

Az Enterprise első szélesvásznú kalandja nem aratott osztatlan sikert a nézők körében. A nagyközönség nem élvezte, de még a trekkerek között is akadtak olyanok, akik szerint ez egy gyenge próbálkozás volt. Mai napig a legrosszabb Star Trek filmek közé sorolják. Egy ilyen mértékű kritikai bukta után(mivel pénzügyileg nagyon jól teljesített) a készítők, vagy egy nagyon profi folytatást tesznek le az asztalra, vagy a sorozatnak befellegzett. Szerencsére az előbbi történt.

Kezdjük ott a történetet, hogy a Reliant csillaghajó egy Genesis nevű projecten dolgozik, melynek célja, hogy egy teljesen élettelen bolygóból/holdból, életképes planétát teremtsen. A végrahajtáshoz nincs egyébre szükség, mint egy Genesis Device(szerkezet), ami leginkább egy torpedóra hasonlít. Feladat: egy 100%-osan élettelen bolygó felkutatása, és a Genesis Device belelövése. Hosszú kutatás után találnak egy elméletileg lakhatatlan geoidot, de az érzékelők parányi életjeleket mutatnak. Szóval mit tesz az okos kapitány? Természetes lemegy a felszínre, és magával viszi az elsőtisztet is. - És itt álljunk is meg egy percre. Milyen hajó az, ahol még egy ilyen jelentéktelennek tűnő feladat is a kapitánynak kell elintézni? Nem volt egyetlen tudományos tiszt sem, akit le lehetett volna transzportálni? Ha meg már a kapitány megy, miért kell magával vinnije az elsőtisztet is? A szabályzat szerint mindketten egyszerre nem hagyhatják el a hajót...De ez csak egy apró hülyeség, amibe csak én kötök bele. - Ott tartottunk, hogy a kapitány és Chekov (igen, Pavel Chekov, aki régen az Enterpriseon szolgált) az érzékelő adatok ellenőrzése közben belebotlanak Khanba, a genetikailag módosított szuperemberbe. Még szerencse, hogy ott van Chekov, aki ismeri, és el is mondja, miért kell félni tőle. Khant Kirk kapitány rakta ki ezen a bolygón, mert Khan át akarta venni az Enterprise irányítását. Ez persze rosszul esett neki, ezért bosszút akar állni Kirk-ön. Még szerencse, hogy a bolygó tele van fülön bemászó, agyra kapaszkodó férgekkel, amik segítségével Khan írányíthatja a csillagflotta tiszteket, és megszerezheti a Reliant csillaghajót. Időközben tudomást szerez a Genesis szerkezetről, ami nem csak életet tud teremteni, hanem el is tudja pusztítani azt. Első lépésként tehát ellopja a szekezetet, és megvárja, míg Kirk horogra akad. Ez könnyebben megy, mint bárki hinné így végre elérkezik a nagy összecsapások sorozata.

Ebben a részben nem csak a sztori sokkal összedettebb, hanem még Kirk is kap egy rendes ellenséget. Mondhatni Khan a tökéletes gonosz Kirk számára. Folyton a felsőbb intellektusával kérkedik, de még a Genesis szerkezet birtokában se mond le a bosszúról. Elmehetne az embereivel és legyárthatna magának egy tökéletes bolygót, de mégse hátrál meg, és ezt teszi őt érdekes (de mégis gyenge) gonosszá.
Kirknek nem csak a régi ellenségével kell szembenéznie, hanem most először az öregedéssel is. A film elején az elmúlt időket siratja, de nem veszi észre, hogy még nem öregedett ki teljesen a szakmából (Bones ezt a képébe is vágja). Kirk kora különösen érezhető, mikor újra szembetalálkozik a már ősz hajú, de még mindig fiatalkori erejével rendelkező Khannal. A film végére szerencsére a gazságmester egy jóadag életet pumpál a kapitányba(vagy admirálisba).

A Khan haragja egy izgalmas, néhol fordulatos, és az előző részt fényévekkel megelőző mozi. Itt már hajó vs. hajó küzdelmet is láthatunk, Kirk végre bunyózik egyet, és szemtanúi lehetünk a filmtörténet egyik legszomorúbb jelentetének. Elvégre az egész filmet a Kobayashi Maru határozza meg. A halál szemben az élettel, a reménytelenség, a bosszú, és a végső megoldás: a csalás. Ami azt illeti a készítők is csaltak egy kicsit, mert én az egész film alatt azt éreztem, hogy ők nem egy folytatást akartak készíteni, hanem egy új elsőt részt.
 

1 komment

Címkék: stmaraton

Surrogates előzetes

2009.05.22. 16:47 :: mozinauta

Bruce Willis egy sci-fi, krimi, thrillerben főhősködik, és próbál megoldani  egy összeesküvést. Az ötlet érdekes, és eddig a megvalósítás is jónak tűnik.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer surrogates

Harry Poszter, megint

2009.05.21. 22:06 :: mozinauta

Oké, a sok előzetes mellett ez már vagy a 18. poszter. Mostmár elég a hájpból, jöjjön a film.

Szólj hozzá!

Címkék: potter film mozi the prince and harry poszter herceg félvér half bloof

Sherlock Holmes előzetes

2009.05.21. 16:26 :: mozinauta

Sose voltam nagy Sherlock Holmes rajongó, de most úgy tűnik Guy Ritchie rendezésében meg fogom kedvelni a pipás detektívet. Az előzetes alapján egy bunyós, vicces, és pörgős Holmes film kerül év végén a mozikba. Ha a sztorit esetleg el is rontják, még mindig ott van az elsőosztályú színészgárda, élén Robert Downey Jr.-ral. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy Poirot-val mire mentek volna.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer holmes sherlock

Új 9 előzetes

2009.05.20. 17:58 :: mozinauta

Ahogy közeledünk a film bemutatójához, egyre inkább érződik, hogy ebben az igen erős 2009-es mezőnyben a 9 fogja elvinni a pálmát(nem az aranyat). Egyszerűen minden megvan benne egy tökéletes filmhez. Ebben az új előzetesben vethetünk egy pillantást mind a 9 karakterre, és az is kiderül, hová lett a civilizáció.

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi trailer 9

Transpotok

2009.05.19. 19:25 :: mozinauta

Felejtsétek el a tegnapi képeket, mert itt van 3 frissen sült Transformers 2 TV spot.

(engem ez a zöld robot már most idegesít.)

Szólj hozzá!

Transformers képek

2009.05.18. 19:33 :: mozinauta

A Cinematical megszánt minket, és közzétett néhány képet a kb. egy hónap múlva érkező Transformers folytatásból. Nem túl érdekesek, de legalább eszünkbe juttatják, hogy még ez is hátra van.

Szólj hozzá!

Címkék: the of transformers revenge fallen

Star Trek: The Motion Picture

2009.05.18. 16:30 :: mozinauta

Egy kis történelem: 1969-et írunk, 3 évad után a Paramount úgy dönt, hogy befejezi a szinte már kult sci-fi sorozatnak számító Star Trek gyártását. A rajongók csalódottak, de  nem tudnak mit tenni, szembe kell nézniük a végtelen űrrel.
1979: Már tíz éve, hogy véget ért a sorozat, de a Csillagok Háborújának hála, újra sci-fi lázban ég a világ. Itt az idő, hogy Gene Roddenberry feltámassza az Enterprise-t és új löketet adjon a Csillagflottának. Most viszont nem akar kispályázni; a TV helyett egyenes a moziba transzportálja a legújabb kalandot.

Őszinte leszek: Túl fiatalon láttam először ezt a filmet, és mindig úgy emlékeztem rá, mint egy unalmas, vontatott, lapos történetre. Amellett, hogy szerettem a Star Trekket, számomra ez a film jelentette minden sztereotípia alapját. Sajnos emiatt az élmény miatt sose néztem újra ezt a részt. DE jött az új felvonás, J.J. változata, és eszembe jutott az ismétlés. Most szinte teljesen máshogy hatott. Természtesen még mindig elég lassú, de közel sem olyan unalmas.

A csillagközi fenyegetést egy bazinagy kozmikusfelhődologizé jelenti, ami mindent elpusztít ami az útjába kerül, és sajnos a Föld az útjában áll. Egyetlen esély a menekülésre, ha odaküldik a frissen újított Enterpriset, ami remélhetőleg megoldást talál a problémára. Ilyen nehéz küldetéshez a régi legénységre van szükség, így Kirk admirális végre visszaveheti imádott hajója kapitányi székét kiturva ezzel a fiatal és tettrekész Decker kapitányt. McCoy(Bones) hátat fordított a flottának, de régi barátja hívó szavának nem tud ellenállni, ezért ő is csatlakozik a legénységhez. Útközben még Spock is visszatér, aki az elmúlt években a Vulkánon próbált végleg megszabadulni érzelmeitől.

Az első óra a karakterekről, a nosztalgiáról, és az új kezdetről szól, ami nagyon jól működik, de amint egyre beljebb haladunk a kozmikusfelhődologizében előtérbe kerülnek  - az akkor még egész jó, de mára már túlságosan elavult - vizuális effektek. Én 100%-osan elégedett lettem volna, ha félredobják a fő szálat és többet törődnek Kirk és Decker konfliktusával, vagy Spock átlagon felüli érzéketlenségével.
Összességében ez egy jó film, aminek egyetlen és legnagyobb gondja, hogy az utolsó fél óra hosszabbnak tűnik, mint az új Star Trek 2 órája.

Szólj hozzá!

Címkék: stmaraton

süti beállítások módosítása