HTML

Utolsó duma

  • Newzoli: Előbb láttam a filmet amit szeretek...aztán elolvastam a 2 könyvet...amit IMÁDOK!!Számomra totál é... (2011.07.30. 12:51) Alice Csodaországban
  • Shyllard: :D Eddig észre sem vettem ezt, pedig láttam már a trailert :) Mindenesetre a film várós és a Muse ... (2011.04.17. 19:47) Crazy, Stupid, Love trailer
  • Shyllard: Csodálkozok, hogy a készítők komolyan elhiszik, hogy ez a film sikeres lesz. Jesszus, hiszen ebben... (2011.04.17. 19:26) Kinek a pap...
  • milliliteratura: van benne pár jó snitt. remélem, nem ez az összes a filmben. ha nem lesz a gagyi a sztori, még jó ... (2011.04.16. 10:31) Majmok előzetese
  • LtGlove: Na de, hogy Heimdall fekete... Tipikus amerikai film. (2011.03.22. 21:28) Thor és a haverok
  • Utolsó 20

Friss élmény

Info

Firefoxszal ajánlott, de Google Chromemal se csúnya. Kérdés, válasz, unalom esetén: porcsina (kukac) gmail (pont) com

 

We fight back

2009.03.15. 11:06 :: mozinauta

A múltkori poszeternek tűnő játék után, itt egy tényleges plakát a Terminator Salvationnek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi terminator poszter salvation

Hősökből sosem elég

2009.03.12. 21:25 :: mozinauta

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a képregényadaptációk korát éljük. Eme időszak legnagyobb haszonélvezői természetes a képregénykiadók, akik igyekeznek minél tovább húzni a szuperhős divatot. A Marvelesek 2012-ig le sem állnak a termeléssel, szóval akik már most unják az igazságosztókat, azok guggoljanak be a sarokba, és 2012-13 környékén találkozunk, a többieknek pedig leírom a várható bemutatókat.

Iron Man 2 2010. május 6.
Spider-Man 4 2011. május 7.
Thor 2011. június 17.
The First Avenger: Captain America 2011. július 22.
The Avengers 2012. május 4.

2 komment

Címkék: film mozi 4 pókember man iron thor spider man avengers

Connor a megváltó

2009.03.11. 20:38 :: mozinauta

Nemrég elkezdték poszterelést egy hármas plakáttal, és egy gyilkológéppel, most pedig megcsodálhatjuk John Connor "lebilincselő" tekintetét. Elbűvölő:)

 

2 komment

Címkék: film mozi terminator poszter salvation

Watchmen alapok

2009.03.09. 16:25 :: mozinauta

Az ismerőseim közül többen úgy ültek be a moziba, hogy nem olvasták a képregényt. Film után kérdezősködtem, hogy nekik hogy tetszett, erre mindig azt a választ kaptam, hogy jó volt meg minden, de néhány dolog elég zavaros. Hogy veletek ez ne történjen meg, leírok pár dolgot, ami talán nem is olyan nyilvánvaló, mint ahogy azt a filmesek és a képregényrajongók gondolják.

A film az alap történelmi szituáció felvázolásával kezdődik, miszerint az amerikaiak nyertek Vietnámban, és így mégjobban eldurvult a Hidegháború; bármelyik percben kitörhet a nukleáris apokalipszis. Amint ezen túlvagyunk, megölik a Komédiást, és bejön a főcím. Ez a bizonyos főcím bemutatja a maszkos igazságosztók történetét. Itt kezdődnek a kérdések: Kik ezek az emberek? Miért van a Komédiás ilyan hülye cuccban? Hol van a világító kék ember? És amúgy melyik filmre ültem be?

Namármost az egész ott kezdődik, hogy a bűnézes olyan mértékben megnő Amerikában, hogy a rendőrség nem tud mit tenni ellene. Páran a rendőrök, és az unatkozó polgárok közül úgy döntenek, hogy véget vetnek a végeláthatatlan mocsoknak. Jelmezeket csinálnak maguknak, és ököllel próbálnak igazságot osztani. Eleinte mindegyikük sikeres, és közkedvelt, ezért kitalálják, hogy egyesülnek, és csapatként küzdenek tovább. 1940-ben megalakul a Percrekészek(Minutemen) csapat. Tagjai: Sziluett, Molyember, Dollárbankó, Éji bagoly, Metropolis kapitány, Komédiás, Selyem Kísértet, és Csuklyás Bíró. (Ezidőtájt a Komédiás egy sárga bohócruhát visel) A csapat hosszú ideig tartó sikeres munka után elkezd felbomlani(majd meglátjátok miért. nem akarom elrontani a filmélményt.) Nem sokkal a Percrekészek végleges megszűnése után újabb csapat létrehozására tesznek kísétletet, és ez a Watchmen. Itt jön a képbe Dr. Manhattan, másnéven Jon Osterman, aki szupererejét egy baleset során szerezte. A többiek: Rorschach, második Éji bagoly, Ozymandias, második Selyem Kísértet(az elsőnek a lánya), és a Komédiás.

A kezdeti nehézségek ellenére sikerül összedolgozniuk, a bűnözés valamennyire csökken, de egyben a népszerűség is. Az elégedetlenkedő polgárok szerint a maszkosok lehetetlenné teszik a rendőrök munkáját, és ezen véleményüket hangos tüntetéseken fejtik ki. A nép akarata eljut a vezetők fülébe, és Keene szenátor jóvoltából bevezetik az úgynevezett "Keene Act"-et, miszerint a jelmezes kalandozás bűn. Éji bagoly és Selyem Kísértet nem akar ujjat húzni a kormánnyal, ezért levetik jelmezüket és normális életet próbálnak élni. A Komédiás és Dr. Manhattan a nemzet(USA) szolgálatába állnak, Ozymandias pedig már a Keene Act előtt kiszállt.  Rorschach legfőbb elve, hogy sose hódol be, ezért folytatja munkáját, amivel a maszkosok ellenni gyűlölet szimbólumává növi ki magát.
Valahogy így jutunk el a film első percéig, a Komédiás meggyilkolásáig.

Félreértések elkerülése végett mégegyszer tisztázzuk, hogy ezeknek az embereknek nincs szuper képességük. Egyedül Dr. Manhattan képes emberfeletti dolgokra.

Gondolom ezzel korántsem elégítettem ki mindenki tudásvágyát, ezért ha valami nem tiszta kommentbe kérdezzetek.

1 komment

Címkék: film mozi watchmen

süti beállítások módosítása